Грузинський ресторан - "Погремушка"

Грузинська кухня в Києві

Дивовижна Грузія – країна на стику Європи та Азії. Національна кухня грузинського народу – це найдавніша кухня світу. Багато грузинських страв практично не зазнали змін аж до нашого часу, деякі з них навіть стали інтернаціональними. Саме в ресторані Погремушка ви зможете по-справжньому оцінити страви грузинської кухні, приготовлені реальними майстрами своєї справи. Ми почастуємо вас істинними кавказькими стравами, у нас ви поринете в колорит маленької Грузії через смакові відчуття та аромати. А пікантне мангал меню, в якому представлені хіти грузинської кухні, захопить будь-якого гурмана.

#

Варіантом готування майже всіх грузинських страв, так само як і в давні часи був відкритий вогонь і рожен. На ньому готують як м’ясо, так і овочі, рибу та сири. Це, напевно, найголовніший спосіб приготування. У національній кухні Грузії часто використовуються овочі, як окрема страва і як добавка до м’ясних. Так само використовується поєднання прянощів і гостроти, це родзинка страв грузинської кухні. Прийшовши в ресторан грузинської кухні, ви зрозумієте, що важливою її частиною є м’ясо. М’ясні страви не мають особливих рамок. Є страви із свинини – оджахурі, мужужі. З яловичини – чашушулі, яхни, харчо. З домашньої птиці – кучмачі, чахохбілі і т.д. У нашому ресторані грузинської кухні в Києві, крім великого достатку м’ясних страв, присутні різні супи, соуси, закуски та другі страви. У нас готують чудові супи, і до речі, грузинські супи готуються майже без овочів, але по консистенції гущі звичайних. Такий результат дають яйця. Яйця змішують з оцтом або ткемалі, щоб ті не згорнулися під час нагрівання. Найбільш поширеним супом є харчо з баранини в грузинській кухні.


Грузинські страви в Києві - ресторан грузинської кухні «Погремушка»

Ще одна важлива складова грузинської кухні це хачапурі. Хачапурі –  сирний хліб або грузинський коржик з сиром. Наш кухар грузинської кухні вміє готувати різні закуски крім хачапурі. Також неможливо уявити грузинську кухню без сирів і соусів. Сацебелі, ткемалі, бажі, аджика – одні з найпоширеніших соусів. Соуси готуються всього в два етапи. Це уварювання фруктового соку і товчення горіхів (прянощів). Соуси можуть вживатися з абсолютно будь-якими стравами, а крім того й бути окремою стравою (вживаючи з хлібом). Також в Грузії люблять сири і в основному типу розсолу. Готують їх переважно бурдючним способом. У Західній Грузії їдять сулугуні та імеретинський сир. У Східній Грузії роблять кобійський, тушинський та грузинський сири. Напої та десерти. У Грузії більше люблять фрукти та ягоди ніж солодощі, але й вони присутні. Грузинські десерти, це козинаки, чурчхела, пеламуши, бати-бути. В основному в їх десертах присутні горіхи. З напоїв в Грузії найбільше п’ють вино та мінеральні води.

Адреса

#

Київ
Деснянський район, ст.м. Лісова
Броварський проспект 32 А
орієнтир ПОСТ ДАІ

#

Телефони:
097-444-9999
044-229-2970
093-990-3399

#

Електронна пошта:
restoranpogremuska@gmail.com

# Режим роботи:
Нд-Чт 9:30 - 23:00
Пт-Сб 9:30 - 23:30

# Режим роботи живої музики:
Пт-Нд 18:00 - 23:00

#

Парковка

#

Wi-Fi